Zorka

здравје

БОНУС ЕПИЗОДА: Производите кои го надополнуваат и олеснуваат процесот на доење

БОНУС ЕПИЗОДА: Разговарам со Анастасија Зафировска Панчевски, одговорна за програмата на Медела за производите кои го надополнуваат и олеснуваат процесот на доење. Со помош на она што го имаме кај нас, да создадеме чувство на сигурност кај новите мајки и […]

E15- Партнерот во бременоста, неговата вклученост и помош

Оваа епизода на Труднички муабети, третира една доста интересна тема, но и многу важна и тесно поврзана со психичкото здравје на бремената жена, иако овој пат ќе ги погледнеме работите од еден поинаков агол. Зборувам со Бојана Петровска или попозната […]

E14- Се што треба да знае трудницата за периодот на бременост

Овој поткаст не би бил комплетен, ако во него не се појави и една гостинка чии совети вредат злато. За тоа е заслужна нејзината едукација и искуство-  може да се пофали со над 10 години работа како признаена мастер акушерка […]

E13- Oралното здравје кај трудницата, доилката и бебето

Епизода број 13 е резервирана за една многу важна тема која ја разговаравме со Др. Бојан Ангеловски, стоматолог, специјалист по детска и превентивна стоматологија, ни даде многу совети за грижата на забите во бременоста, но и неколку насоки околу грижата […]