Zorka

бременост

E11 – Бременост со хипермезис гравидарум

Што е тоа хипермезис гравидарум? Каква е таа состојба во бременоста? И со кои се предизвици се соочува една жена, по патот да се реализира како мајка? Оваа приказна од бременоста, е малку поинаква, ова е приказна која ќе не […]

E10 – Две временски блиски бремености и нивните предизвици

  Секоја бременост но и секое растење на бебето во детенце, е предизвик сам по себе. Навистина, понекогаш потребна ни е многу сила, мотивација и верба, да се убедиме себеси дека е во ред и дека се ќе постигнеме.  Но […]

E09 – Компликации во бременоста

Можеме ли да бидеме подготвени за она што ни следува? А што ако не тече се по планот? И што кога ќе се јават компликации? Како да се справиме со нив? Секоја бременост не е најпријатна, постојат и такви, кои […]

E08- Шминка и нега во бременоста

Во осмата епизода од серијалот Труднички Муабети, зборуваме за шминката, негата на лицето, но и телото, а денешната соговорничка Бојана Делидинкова несебично сподели и многу моменти од својата бременост, освен што не советуваше и на што да внимаваме, кога е […]

E07- #МојатаПриказна со Александра Пренџова

Седмата епизода на Труднички Муабети посветена на периодот од бременоста и сите згоди и незгоди на Александра Пренџова. Ја знаеме од инстаграм, каде често споделува преслатки фотографии, совети и дечиња од нејзиното секојдневие. Секогаш оргинална, поинаква и уникатна, преслушајте ја […]

E06- #МојатаПриказна со Сандра Малетски

Ако сакате и следите профили полни љубов, позитивни вибрации, патувања, организација, среќни семејства и мајки, чии дух не мирува и постојано е во потрага по совршен декор во домот, сигурна сум дека сте налетале односно дека ја следите Сандра Малет, […]